Teuvo Tuovinen - KUka minä sitten olen?

Nimi on Teuvo Tuovinen, ikää on 38 vuotta. Kaksi lasta, vaimo ja koira löytyy taloudesta. Turussa olen syntynyt, mutta muutin neljä vuotiaana isäni kanssa Urjalaan. Tuolla kävin peruskouluni. Koulumenestystä tuli, jos aine kiinnosti. Englannissa olin esimerkiksi ensin tukiopetuksessa ja sitten innostuin elokuvista. Leffojen ja musiikin kautta opin korvakuulolta melko täydellisesti englannin. 

Peruskoulun jälkeen menin Forssaan kauppikseen, koska johonkin piti jatkaa. Minä en siinä iässä tiennyt vielä yhtään mitä haluaisin tehdä. Oikeastaan tuo on vasta viime vuosina selvinnyt. Kauppis jäi kuitenkin armeijan takia kesken. Kyllä, olen asepalveluksen käynyt. 
Kylläkin vain 6 kuukautta Parolassa panssarijääkärinä, mutta sinä aikana ehti enemmän tetsaamaan kuin moni vuodessa.

Kauppis ei enään armeijan jälkeen kiinnostanut. Muutin Forssaan ja vuonna 2002 syntyi tyttäreni. Vuodesta 2002 vuoteen 2014 tein välillä töitä ja välillä ryyppäsin rankasti. Kun tein töitä, tein että pääsen juomaan. Olin välillä todella syrjässä yhteiskunnasta, siksi syrjäytymisen ehkäiseminen onkin minulle se suurin tavoite. Tiedän miten päädyin mihin päädyin. Tiedän että moni kulkee samaa polkua. Voin omat kokemukseni ammentaa muiden avuksi. Kaikki tapahtuu syystä.

Teuvo_Tuovinen_Häpeämisen_kulttuuri_sivukuva – kopio.jpg
 Forssan ammatti instituutti, Kaupan ja hallinnon ala 1999.

 Forssan ammatti instituutti, Kaupan ja hallinnon ala 1999.

 
 

Tytär on tietysti aina ollut tärkein ja olen onnellinen, että tajusin aina hänestä huolta pitää ja yhteishuoltajuuskin säilyi. Tapasin vuonna 2014 vaimoni ja vähensin radikaalisti juomista muutamaan kertaan vuodessa. 

Päätin vuonna 2015,  että haluan kokeilla uudestaan jääkiekkoa, jota oli tullut viimeksi junnuna pelattua. Kaarina HT antoi mahdollisuuden pelata muutaman pelin 3. divarissa. Turpiinhan niissä tuli ja pahasti, netistä löytynevät tulokset :D. Kuitenkin se montako estettä voitin jo päästäkseni jäälle nosti taas luottamusta siihen, että kovalla työllä kaikki on mahdollista. Lähdetään siitä, että opettelin luistelemaan uudestaan. Jalkakin on irronnut kännissä toikkaroidessa. Kun, jalassa ei ole vieläkään tuntoa, oli tuo astetta haastavampaa. No pelejä koko joukkueelle ei montaakaan tullut, mutta minulle antoi uuden suunnan elämään. 

Vuonna 2016 syntyi poika, isin silmäterä. Poika on vilkas Vaahteramäen Eemeli, nyt jo 2 vuotias. Hän aloitti juuri päivähoidossa ja olen todella iloinen että sain viettää 5 kuukautta koti-isänäkin. Päivät pienen kanssa kaksin olivat hienoja. Lapsuus on ainutkertaista ja nuo hetket jättävät ne parhaat muistot. 

 
Pikku poliitikko ja isä vuodelta nakki,  paikkana Turku ja Pansio.

Pikku poliitikko ja isä vuodelta nakki,  paikkana Turku ja Pansio.

   Kun jostain innostun, innostun kunnolla. 2016 kesä ja viikon goaliepro leiri. Jännitys oli lähtiessä suuri syntyykö poika leirin aikana.  Kuva Jukka Ropposen jääkiekkomaalivahdin käsikirjasta.

 

Kun jostain innostun, innostun kunnolla. 2016 kesä ja viikon goaliepro leiri. Jännitys oli lähtiessä suuri syntyykö poika leirin aikana.

Kuva Jukka Ropposen jääkiekkomaalivahdin käsikirjasta.

 

Jos olet tähän asti jaksanut lukea, mietit että voisin olla ehdokkaasi. Pohdit varmaankin, löytyykö luurankoja kaapista. Kysyä voi mistä vain. Se mikä, politiikassa, uskonnoissa ja ihmisten tekemisessä monesti muutenkin minua häiritsee, on tekopyhyys. Kaikki tekevät virheitä. On jo ihmiselle itselleen helpotus myöntää, että joskus mokaakin.

Vaikka y-tunnus puuttuu, luokittelen itseni kuitenkin yrittäjäksi . Aika stuntti tämäkin kylmiltään :).  Raha ei ole se joka ajaa eteenpäin, eikä turha julkisuus. Uskon, että voisin vaikuttaa. Uskoisin, että ei ole kissaa, jota en pöydälle tohtisi nostaa :D.

Tutustu työkokemukseeni