Kiinnostavat työt ja MIKSI Teuvo

 Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä. Täs siul on sellane....

 

Kaikenlaista on tullut tehtyä ja paljon on asioita, joita voisin tehdä. Piirtäminen oli nuorempana tärkeä harrastus, joka jäi vain aikuisiällä vuosikausiksi tauolle. Nyt uudestaan innostunut, ja rupeaa taas kynäkin pysymään kädessä. Voin piirtää halvat muotokuvat tai väsätä vaikka jonkinlaisen logon yrityksellesi. Yhden logon olenkin suunnitellut, josta kuva oikealla; Suomen sovitteluntuki ry:n viiri. Suunnittelin tämän kauppisaikoina kaverin äidille.  Huhun mukaan tämä on käynyt presidentinlinnassakin. Minä en. Kaksikymmentä markkaa vaivanpalkkaa sain.


Olen aina tykännyt poseerata ja olla esillä, joten mallin hommiakin voisin yrittää. Mallina voisin olla ihan vaikka tekemisen ilosta, koska muutenkin tykkään olla esillä. Voisin kokeilla mainoksia tai vaikka dubbailua.  Äänilläkin olen aina leikkinyt. Olen dubbaillut lähinnä omille lapsille ja huonolla menestyksellä, mitä tulee naurattamiseen :D.

Rokkikukkoilua vuodelta 2014. 

Rokkikukkoilua vuodelta 2014. 

Graafista suunnitteluakin on tullut kokeilta. Suunnittelin logon kauppisaikoina kaverin äidille 20 markan korvauksesta, viiri käynyt presidentinlinnassa minä en. Kyseinen kappale nykyään näemmä museossa.

Graafista suunnitteluakin on tullut kokeilta. Suunnittelin logon kauppisaikoina kaverin äidille 20 markan korvauksesta, viiri käynyt presidentinlinnassa minä en. Kyseinen kappale nykyään näemmä museossa.

 

Listaa voisin jatkaa loputtomiin, mikä kiinnostaa. Sanotaan että rajan joutunen vetämään seuralaispalveluihin. Epäilen että vaimosein huumorintaju ei riittäisi. Kaiken lumenluonnista kansanedusteluun hoidan, tai ainakin yritän. 

Minua kiinnostavat tehtävät ja työt

  • Graafinen suunnittelu
  • Mallin tehtävät
  • Siivous
  • Rakennusalan tehtävät
  • Asiakaspalvelu
  • Varastotehtävät
  • Tuotantotehtävät
  • Näytteleminen
  • Kaikkea saa tarjota! 

Työhistoria

Mitä minä sitten olen työkseni tehnyt? Työtodistukset ovat muutoissa hävinneet, joten kertoillaan vähän vapaamuotoisemmin työhistoriaani.

Kesätöikseni leikkasin kahtena kesänä nurmikoita Urjalan kunnalla ja kävin Finn Filtterillä tonnilaisena. Tuhat markkaa sai 2 viikon puurtamisesta. Ensimmäinen oikea työpaikka taisi olla Painosorvaamo Painopojilla Urjalassa, jossa olin 6 kuukautta armeijan jälkeen . Palkkaus oli välillä tunti- ja välillä urakkapalkkaus. Urakalla tuli joskus liiankin kovalla tahdilla tehtyä. En muista paljonko olin tuntipalkaksi laskenut, mutta pettymys oli suuri, kun en sitä saanutkaan. Olin kuulemma paahtanut yli urakan.

Forssan liha ja säilyke taisi olla seuraava paikka, jossa viihdyin hetken keräilijänä. Keräsimme kauppoihin lähteviä tuotteita ja hyviä muistoja tuoltakin jäi. Jos joku kysyy missä olin, kun World Trade Center tipahti, niin tuollahan minä. Sitten eksyinkin HK:ruokatalolle, jossa työskentelin about 2 vuotta viihdyin. Kuorin lähinnä kinkkuja ja vaikka itse sanonkin, olin tuossa paikan paras. Ei mennyt ylimääräistä lihaa, vaan kalvoa myöden mentiin ja vauhti oli päätähuimaava. Tein HK:lla toki muitakin leikkaamoapulaisen hommia ja lihanleikkaajaksi oli tarkoitus kouluttautua.

Lihan leikkauksen jälkeen olin ainakin hetken siivoojana, ja ehdin puhelinhaastatteluitakin tekemään. Se ei ollut niin helppoa kun luulin. Piti löytää tietyistä ikäryhmistä haastateltavia ja ainakin silloin ihan sokkona puhelinluettelosta soittelemalla. Loimaalla asuessani ehdin hetken työskennellä F-Suotimilla varastomiehenä. Pakkasin tuotteita, ajelin trukilla jne. Puhelinmyyntiä olen myös tehnyt.  Tässä työssä ihmettelin mihin työkaverit häviävät, koska tuntui, että joka aamu joku puuttuu. Kun itse lopetin sain kuulla, että tuolta potkittiin pois, jos tulosta ei tullut. Olin meidän porukasta ainoa joka lähti itse. Lopetin, koska silloin oli kotona vaikeaa. En saanut nukkua, joten en jaksanut leikkiä pirteää puhelimessa. Loppujen lopuksi sanoivat vielä että olen tervetullut takaisin, jos saan kotiasiat kuntoon. Se että pomo kuumotti niskassa, ei kuitenkaan niin paljon innostanut että olisin palannut.

Kiertelin Feissarina ovelta ovelle miltei 2 vuotta, jossa keräsin WWF:lle kummeja. Kesällä tämä oli kivaa hommaa. Tykkäsin siitä, että tapasi paljon erilaisia ihmisiä. Pystyin ehkä silloin jo hiukan muuttamaan ihmisten mielikuvia tatuoiduista ihmisistä. Ainakin sain hyvin kummeja ja joillekin olin ensimmäinen ihminen, jolle tilinumeron uskalsivat antaa. Olin myös SPR:n kontilla 6 kuukautta, jossa vastasin miesten vaatepuolesta. Tämän jälkeen kiikutimme vanhuksille ruokaa ja kävimme siivoamassa Kaarinan pajamestareilla.

Rakennuksillakin olen ollut pari kertaa, kahdessa eri kirjapainossa ja muutaman kertaan siivoillut. Varmaan jotain unohdinkin, mutta näillä mennään. Viime syksynä olin 6 kuukautta tutustumassa nuorisotyöntekijän hommaan, jos johonkin vielä päätän kouluttautua. Tuo voisi olla ominta työtä minulle. Nuorissa on tulevaisuus. Eri korteista löytyy, tulityökortti ja työturvallisuuskortti.

Kaikkea työtä saa tarjota ja mielellään ainakin kokeilen. Jollain se perhe pitää elättää :)

 

 

Otteita työskentelystä

 
Feissaamaan lähdössä vaimon kanssa. Vaimon kanssa hetken yhdessäkin feissasimme. Kuva vuodelta 2014

Feissaamaan lähdössä vaimon kanssa. Vaimon kanssa hetken yhdessäkin feissasimme. Kuva vuodelta 2014

 
SPR:llä miestenvaateosastosta huolehtimassa. Teuvon tyyli tarttui mallinukkeihin, miestenvaatepuolen diktaattori vuodelta 2013

SPR:llä miestenvaateosastosta huolehtimassa. Teuvon tyyli tarttui mallinukkeihin, miestenvaatepuolen diktaattori vuodelta 2013